Tämä tekstinpätkä on kirjoiteltu 24.9 keskiviikko. (päivämäärät saattaa olla pikkasen pielessä, mutta suunnilleen. Ei meillä mitään kalenteria oo, eikä puhelimesta, saatikka tietokoneen kellon kalenteria. Mutta ei jaka kattoa, ei sitte millään.)


Kirotus häröjä teksti kyllä vilisee, saatte korjailla. Näitä vois käyttää vaikka äidinkielen tunneilla korjaus-harjoitus-kirjotusvirhe-bingo leikkeihinne.(äitille, ja toki muillekkin opettajille)

Tässä vielä pari mahdollisesti puuttuvaa välimerkkiä. Isot kirjaimet saatte ostaa itse.

........,,,,,,,,,:::::;;;????!!!!""""()((())))§§§


Tänään päästään kummastelemaan ja ihmettelemään intialaisen ruokakulttuurin saloja. Miten ihmeessä intialaiset on maailman toisiksi suurin kansa? Niitä on kohta 1.1miljardia. Miten ihmeessä ne pystyy siihen tällä ruokavaliolla.

Mitähän tänään on ruokana? Hmmm.. Olisikohan riisiä.. Ja sitte taitaa olla jotain vihanneksia uitettuna chilissä. Siihen päälle taitaa olla epämääräisiä möykkyjä vihreää kanaa. Jep, virheää. Kana on pilkottu jollain ruohonleikkurin tapaisella, ja jos on oikein juhlapäivä, on joukossa äärimmäisen paljon maksaa... Mikä siinä maksassa niin kiehtoo keittiönväkeä. Jos ihmisellä ja eläimillä on elin, jonka tehtävänä on mm. suodattaa elimistöön joutuneita myrkkyjä, niin mikä saa "viisaan" ihmisen päättämään että siitähän me tehdään huomisen ruoka. Ei vaan osaa ymmärtää.

Ja mikä järki siinä tulisessa ruuassa on? Kyllähän pieni potku on aina jees, mutta jos paikalle tarvitaan puoli meijeriä sammuttamaan sen tulipalon suussa joka pikku välipalan jälkeen, niin on se kumma. Ja toki senjälkeen vedetään paikallista hapanta kermaviiliä sekoitettuna riisiin. Ensin vedetään se tulinen safka. Sitte tulee perään "guud for jor stomak, weri guud" maitovelli. Jos ei lastata sitä tulta siihen lautaselle alunperinkään, ei tuota mahanparantajaakaan tarvittais.

Mutta jos tämä kansa räjähtää tällä ruualla, mikä on suomalaisessa ruuassa sitte vikana?


On täällä toki muutaki tapahtunu. Ollaan ostettu lastenkodille telkkari ja dvd-soitin. Ja sitte ollaan kierrelty kuudessa tuhannessa eri paikassa vierailemassa virkamiesten luona yrittämässä saada selkoa asioihin..



Sitte iloisempiin uutisiin. Meidän matkatavarat on löytyny! Huonompi puoli asiassa on se, että ne on tullissa mumbaissa. Jostain kumman syystä meidän olis siis pitäny tullata meidän matkatavarat mumbaissa, vaikka laukut on tägätty suoraan vidajavatiin. Jos viidavatin lentokentän henkilökuntaa on uskominen (mihin en kyllä lähtis täysin luottamaan...) pitää meidän käydä ne sieltä hakemassa, jos me ne jotenkin sieltä halutaan. Eli joko lennetään, ja maksetaan hunajaa, tai mennään junalla 24h suuntansa... Kuulemma niitä ei voi pistää eteenpäin tulemaan lentokoneella tänne, koska täällä ei ole tullia tai jotain. Pikkuhiljaa meinaa vaan loppua huumori. Lentokentän sedät meinaa väitti, että laukut on helsingissä tai jossain muualla, eikä ne oo tullu intiaan. Sitte ne kerto että ne on mumbaissa. Sitte ne sano että ne ei oo tullu intiaan, Finnairin vika. Sitte ne kikkaili muuta ja viimein täänään ne soitti että ne on siis tullissa. Että jippajeee. Että jos ootte lentelemässä intiaan laukkujen kera, muistakaa ottaa ne koneesta joka kerta ku tuutte kentälle, ja tägätä ne seuraavaan paikkaan ite. Ja eurooppalaiset "30min vaihtoaikaa, hyvin ehtii" setit voi jättää suosiolla sinne kruunupyyn lentokentälle. Täällä ei ehdi. Vaikka lentokone olis ajoissa, bussikyydit terminaalien välillä vie oman aikansa. Me jouduttiin odottelemaan sellaista vain noin tunti. Siihen sitte vielä kaikki muut säätämiset päälle, ja meinas pulssi olla korkealla. Onneks vaihtoaikaa oli sen 2,5 (lue, kaksi ja puoli) tuntia, ja pelivaraa jäi n.10 min.. Mutta harmittaa silti ne laukut. Joojoo, ollaan materialisteja. Mutta on ne alushousut ja t-paidat oikeesti kivoja juttuja.


Muutenki meinaa olla jotenki heikko olo, mutta kattellaan taas. Ja kyllä me oikeesti täällä viihdytään, on vaan helpompaa nurista.




Kunhan kerron jotain.


Eli juuri ennen intiaan lähtöä, saatiin hommattua meille reissukoneeks acerin aspire one. Kone on halvan muovin värinen, johtuen kauppiaiden heikosta varastotilanteesta, mutta eipä tämä väri ole vielä suuremmin haitannut. Asukseen verrattuna acerin näppäimistö kyykyttää mennen tullen. Tuntuma on varsin kohtuullinen, ja näppäimet rupeaa olemaan jo sitä kokoluokkaa, että tällä kirjoittelee vallan mukavasti. Ensimmäisiä miinuksia mitkä tulee mieleen, on varsinkin intialaisissa olosuhteissa varsin tarpeellinen hyttysenkarkoitin. Sitä ei ainakaan vielä ole löytynyt. Tosin kyllä tällä hyttyset ja muut ötökät litistää, jos sattuu vaan osumaan.


Toki ennen ostamista tuli mietittyä kiiltävää näyttöä, mutta tähänasti tällä on pärjännyt vallan mainiosti. Tosin täällä ei kyllä suorassa auringonpaisteessa viihtyisi sitte millään. Onneks meillä on alati auringolta suojeleva saasteverjo meidän puolellamme. Mutta voi olla että suomen varsin kuivassa ja lämpimässä kesäilmassa kiiltävyys saattaa nousta ongelmaksi. Värit näyttö toistaa hyvin, ja mukavasti tästä on kaksi ihmistä kattellut leffaa.


Mistä päästään seuraavaan ominaisuuteen, nimittäin ääneen. Kaiuttimet on tässä koneessa vallan surkeat. Mutta mitä voisi odottaa sardiinipurkin kokoselta muovimöhkäleeltä, jonnekkin ne koneen osat pitää kuitenkin piilottaa. Eli ääntä ei lähde tarpeeksi jotta siitä saisi kunnolla selvän. Samalla ääni on todella diskanttivoittoista. Mutta kuulokkeilla ei oo ollu ongelmia. Me varattiin matkalle onneksi mukaan jakaja, joten saadaan kahdet kuulokkeet koneeeseen kiinni.


Näppis käsiteltiin jo pääosin. Todella positiivinen yllätys. Näppäimien sioittelu on hyvä, varsin uskollinen acerin normi layoutille. Esim. funktionäppäin on controllin oikealla eikä vasemmalla puolella. Erittän tärkeää. Muutenki selkeä, kohtuullisen hyvä tuntuma.


Hiiri on hassu. Kosketuspinta on normaalin levyinen, mutta normaalia ainakin sentin matalampi. Näppäimet on kosketuspinnan sivuilla, mikä pääsee vallan usein unohtumaan. Tuntuma on välillä tahmeahko, mutta ei ollenkaan huonompi mitä ylipäätään nämä kosketuspinnat on ollu. Eli ite olen pienen usb-matkahiiren kannalla.


Akku on osoittautunut huomattavasti paremmaksi, mitä ennakkoon osasin odottaa. Tässä on siis perusmallin 3kennoinen akku. Kun pitää näytön himmeällä(eli siis täysin riittävän kirkkaalla) kestää akku reilusti yli 2 tuntia. Jos tekee pääasiallisesti tekstinkäsittelyä, en yllättyisi liki kolmen tunnin setistäkään. Tosin kyllä tähän se tehoakku joskus vielä hommataan, ei se 6-7 tuntia ole ollenkaan huono vaihtoehto olisi. Mutta katotaan sitä sitte joskus.


Vaikka aluksi tuli mietittyä ssd-kovon ja normikovoon välillä, ei tämä normi levy ole ollenkaan huonompi valinta. Mukana kulkee leffoja, musiikkia, ja kameran muistikortin saa tyhjentää useasti. Kun vaan olis se akkulaturi, niin kameraki toimis... Vitsin laukut. Kait tämä nyt normikäyttöä kestää. Muistikortin lukijat on pop. Tässä on niitä kaks slottia. Toinen on kait sen ssd-8gb version peruja. Muistinlaajennusta varten siis se siinä köllöttelee.


Xp pyörii tässä ihan pois tiehensä, ei oo mitään jäätymisiä vielä tullut eteen. Tosin harmittaa ku ei gomppiä tullu ladattua. Olis saanu muuttaa kuvien kokoa blogia varten. Mutta ei se mitään, ku ei voi ottaa niitä kuvia, ku ei oo kamerassa akkua ku akkulaturi on mumbaissa. Mitenniin pännii???


Eli vallan pätevä masiina reissukäyttöön. Kiitos. Paikka on teidän.