Täällä taas


Pitää taas päivittää blogia, vaikka ei tässä hirvittävästi päivitettävää ole. Päivät kuluu täällä pääasiallisesti reissaamalla Elurun ja vidajavadan/ agripallin väliä. Matkaan menee keskimäärin 2,5 tuntia suunta (käyttäen julkisia), joten mistään mahdottoman nopeasta matkustustavasta ei ole kyse. Sitte syödään, istutaan, juodaan kahvit, ja sitte meiltä kysytään että voidaanko mennä takas? Nojoo, kyllä voidaan. Sitte ollaan taas se pari tuntia reissussa jotta voidaan palata eluruun. Tosin nyt taitaa reissaaminen vähentyä, kun saatiin yksi työntekijäpariskunta lisää lastenkodille, ja muutenki vaihdettiin taktiikkaa, joten toimistossa ravaaminen on vähentynyt lähes olemattomiin. Pääasiallisesti siis ollaan liikenteessä iltapäivästä iltaan, ja yleensä Elurussa.


Ja sitte uutisiin. Tänään (Torstaina?? ) käytiin lukemassa uutisia suomesta, ja näköjään siellä lehdet kertoo pienistä väkivaltaisuuksista intiassa. Orissan alueella tosiaan kyllä taitaa kiehua, mutta sinne taitaa olla yli päivämatka täältä. Tosin täkäläisellä matkustusnopeudella se taitaa olla n.50km....=) Ja täällä kuulee paljon raaempia juttuja ku mitä media antaa ymmärtää. Mutta tosiaan, se alue on jonkin matkan päässä, että ei kannata pelätä liikoja. Tosin 5-6 päivä ollaan menossa jonnekki nuoriso/pappien konffaan. Siellä on kuulemma jotain kommunistiterroristeja jotka asuu viidakossa, mutta ku meidän isäntä oli kyselly paikalilsilta, ni ei pitäis olla ongelmia. Tosin en vielä mee varmasti sanomaan että mennäänkö edes. Täällä on koko maan, tai ainaki tän "osavaltion" kattava 13päivän syysloma, ja kaikki junat on täynnä. Ei viittis matkustaa junan katolla, ni voi olla että jää reissu välistä. Tai sitte isäntä soveltaa taas jotain.


Ja ne matkalaukut on vielä toivottavasti bombayn finnairin matkatavaratoimistolla, saa nähdä millon ne kerkeäis hakea pois sieltä. Oltais tällähetkellä varmaan hakemassa niitä, muttaku ne junat on täynnä. Ei oo hääviä.


Ja sitte Reeta halus sanoa että kyllä se tykkää siitä maitopuurosta, ainaki jos siihen sotkee banaania. Mutta niin se tykkää lampaan silmästäki, että en lähtis välttämättä yleistämään.


Leffat rupee olemaan katottu kaikki, olisko vielä kolme jäljellä. Onneks meillä on ystävämme internet, josta pääs lataamaan pari wanhaa peliä. Toinen oli Lucas-artsin DOTT (day of the tentacle). Tosin siinä riitti tekemistä vaan parille illalle. Ja jos isä luet tätä, ni me ollaan jo TIM:in (The Incredible Machine) puolen välin yli reilusti. Jos oot sairaslomalla ni lataa se ja koita kans. Tosin se kyllä saattais löytyä sulta joltain korpulta kotoa, jos olis arkeologi tai puskutraktori. Kyllä abandonware ja freeware on hienoja keksintöjä. Jos Suomessa on oikein tylsää, niin tänne voi kait lähettää meille postia. Joku 2Gb:n muistikortti täynnä vanhoja pelejä ja muutamia valokuvia ei olis ikävä yllätys=) Posti kuulemma tulee intiaan viikossa suomesta.*köhköh*


Sähköpostia ja tekstareitaki saa lähettää, ne piristää kummasti. Ei täällä niin hengenhätä oo etteikö niitä ehtis lueskella. Vastaamisesta ei oo kyllä tietoa, ku se maksaa hunajaa. Ja saa meille soittaakki. Me ollaan täällä joku 3 tuntia teitä edellä, että ennen 2000 ku soittelee sieltäpäin, ni ei olla vielä pahasti nukkumassakaan. Tää ny on tällänen ruinaus tähän loppuun, muttaku ei täällä tällähetkellä tapahu oikein mitään muutakaan.


Ja koitan ottaa selvää iPhonen hinnan täällä, ja sen että saako sitä ilman liittymää, vai onko se aina ja jokapaikassa aina kytky. Ilmottelen siitä sitte enemmän jos se ei oo kytky. Englanniks täällä laitteet toimii, että ei senpuoleen, ja softan saa päivitettyä suomenkieliseen kyllä.




T: Minä



Perjantai


Mikellä ja Ilellä tais olla synttärit näihin aikoihin.. Onnea vaan.


Tänään oli taas ihan joutopäivä. Pääsin nettiin, mutta ei tullu blogitekstejä ymmärrettävässä muodossa mukaan. Ei täällä intiassa näytä kuitenkaan niin tiukkaa olevan että openofficea jouduttais käyttämään, ja mikkisoftan wöördi ei tunnista .odt:tä. Ei sillä, kyllä mäki wöördillä naputtelisin jos jaksais kiinnostaa ostaa se. Mutta ei nappaa...muuten täällä on ollu vallan perinteiseen tyyliin lämmintä ja lepposaa. Päivisin on yleensä vähintään sitä 30astetta. Illalla joskus enempi, joskus vähempi. Harvoin vähempi. Päivät täällä menee melkeimpä nopeasti, yöt vaan on turkasen pitkiä. Varsinki ku täällä jostain syystä ei paikalliset pojat jaksa polkea sähkölaitoksella tarpeeksi, tai sitte ne vaan pelaa omaa vikailmotusbingoaan. Päivällä voi sentään mennä putputin kyytiin viihtymään, mutta yöllä se ei oo kuulemma suositeltava vaihtoehto. Joten sitte pitää maata hiljaa ja liikkumatta, ja toivoa ettei hiki löydä pimeässä perille. Toinen vaihtoehto on vaan maata lattialla (jossa itse siis nukun. Täällä jostain kumman syystä kaakelilattia hengittää paremmin kuin paikalliset patjat. Tai sitte lattia vaan viettää sen verran, ettei lammikkoa ehdi muodostua.) ja odottaa. Jos on pilvetön yö, voi myös laskea sisiliskoja ikkunassa, ja rottia lampun päällä. Taitavimmat voi sitte vaikka yhdistää nämä kaksi vaihtoehtoa. Onneksi itikoista ei oo täällä niinpaljoa haittaa, kuin esimerkiksi indoneesiassa oli. Täällä meillä on sellanen hajustin-suitsutin joka tuoksuttaa hyttyset ja muut lepakot pois. Sellanen hassu pistorasiaan pistettävä automaatti-tuokstuin. Se ei ainakaan haise miltään, mutta en sitte tiiä kuinka terveellistä sitä on hengittää joka yö.


Sitte on asia jota mä en oo ymmärtäny täysin. Paikallinen pyykinpesu tapahtuu luonnollisesti käsin. Mutta, täällä ihmiset paukuttaa vaatteita vasten katua tai kiviä. Ensinnäkin, miks sitä pitää pestä siinä samassa kohdassa johon kulkukoira on juuri vääntänyt oman merkkitolppansa 5 minuuttia sitten? Tuleeko siitä paidasta sillälailla puhtaampi. Ja toisekseen siis ylipäätään siitä paukuttamisesta. Joo, kyllä sitä suomessaki hangattiin pyykkilautoja vasten, mutta mitä se järjetön hakkaaminen siinä auttaa? Kertokaa mulle. Tapetaanko siinä se lika, ennen ku se huuhdotaan viemäriin vai yritetäänkö siitä tehdä vaan varoittavaa esimerkkiä? Lika lähtee kyllä tällä tekniikalla, mutta hiki ei vaan säikähdä millään. Onneksi on vaihtovaatteet. Mumbaissa. Jee!


Siitä puheenollen: Aikaisin junayhteys menee 28 päivä tätä kuluvaa kuukautta. Lokakuuko nyt on? Ne ei kuulemma säilytä niitä kamoja turvallisuussyistä niin pitkään. Saa nähdä, tuhotaanko meidän laukut antiterrorismin varjolla tuoksuvana savu-uhrina finnairille, vai ehditäänkö me pelastamaan intia noiden pahojen vaatekassien julmalta suunnitelmalta. Ne laukut saattaa millä hetkellä hyvänsä ruveta toteuttamaan luonnollista viettiään maailmanvalloituksen suhteen. Sitävarten niissä on niitä silikoonipalloja normaalisti sisällä, silikooni rauhoittaa laukkuja. Mutta kohta taitaa olla liian myöhäistä, ne laukut on ollu niin pitkään yksin, että ne on saattanu syödä jo koko varastonsa tyhjäksi. Että jos uutisissa on jotain hulluista laukuista, jotka tuhoaa mumbaita, niin ne on meidän. Leffaoikeuksia myydään, jos kiinnostaa, pistä mailia.


Muutenki täällä on ollu hauska tutustua paikallisiin tapoihin. Tälläkertaa ei jaksa avautua liikenteestä, se on mitä on. Mutta paikallinen tapa, jonka luulin kuuluvan vaan jenkkien repertuaariin. Täällä tulee joku selittämään jotain esim. kadulla mulle. Selittää ja selittää ja selittää. Varmaan kertoo äitinsä liikavarpaista ja kuun asennosta suhteessa paikallisen H-norsun kärsään, tai jotain yhtä kiinnostavaa. Sitte ku tulee ensimmäinen hiljainen hetki, ja mä laukaisen syvää hämmennystä ilmentävän WHAT??? kysymykseni, alkaa sama mölötys uudestaan. Käsien liikkeet laajenee ja mukaan tulee hermostunita akkoliikkeitä. Ainoa ero on se että tekstin völjyymitaso nousee toiseen potenssiin. Ku sama juttu on kuunneltu taas kertaalleen, ja tipautan henkilön varpaille taas tuon kysymyksen, Häh?, selitetään sama juttu vielä isommilla liikkeillä, suuremmalla volumella(miten tuo kirjotetaan?) mutta nyt vaan hitaammin. Siinävaiheessa ku on päästy taas tarinan loppuun, ja mä katon keskustelukumppaniani syvän kysyvällä katseella, alkaa se ihana pään nytkyttely, josta oli aikaisemmin puhe. Siinä sitte kattellaan hetken hytkymistä, ja sitte jatketaan matkaa, tietäen että taas on jäänyt ymmärtämättä jotain elämää suurempaa, tai jotain oikeasti tarpeellista. Voi olla että setä on yrittänyt varoittaa karanneesta elefantti-tiikeri-zombi-hybridistä, mutta minkäs teet. Intia on vänkä kieli. Onneks kaikkialla ei puhuta samaa kieltä, mehän saatettais ymmärtää toisiamme. Ihanaa babylon, ihanaa. Kiitos tornistanne, kiitos. (jos ette ymmärrä, tutkikaa.)


Onneks meidän isäntämme on ymmärtäny jotain länsimaisen kulttuurin hienouksia, ja tykkää juoda erillaisia cola-juomia. Ja niitä se kantaa tänne meillekki. Jäinen kokis on sellasta hunajaa että ei mitään järkeä. Samalla on puuhaa kaivaa sitä mustaa jäätä sieltä pullosta. Muutenki täällä on vallan mukavia hetkiä. Mutta kyl kotisuomi on mielessä päivittäin. Onneks talvi on jo lähellä ku tullaan. Heikki ja Jukka, jos luette tätä, ni ku jäät kestää, vattajalle. Leijjaaaa!!!!!!, Saunaa!!!!!, AvantooOo11!1 tai nallikariin tai yyteriin. Tai jonnekki muualle. Kunhan jonnekki. Täältä tähän.


Onko sillon tylsää, jos lukee mielellään tietokoneensa Lusers manualia? Siellä on surullisia ohjeita. Tässä suora lainaus FAQ:sta.


Painoin virtapainiketta, mutta tietokone ei käynnisty.

Katso virran merkkivaloa:

Jos merkkivalo ei pala, ei tietokone saa virtaa. Tarkista seuraavat asiat:

Jos käytät akkua, se saattaa olla tyhjä. Kytke tietokoneeseen

verkkolaite ja anna akun latautua.

Varmista, että verkkolaite on kytketty paikoilleen tietokoneeseen ja

pistorasiaan.


Kyllä tietokoneen käyttäminen on vaikeeta, mutta että näin vaikeeta?? Tai toinen kohta joka pisti hymyilyttämään vähintään yhtä paljon.


Hätäpuhelut

Varoitus: Et voi tehdä hätäpuheluita tämän laitteen välityksellä. Tehdäksesi

hätäpuhelun, sinun tulisi käyttää matkapuhelintasi tai muuta puhelinta.


Että sellasta täällä intiassa tällhetkellä. Koittakaa ymmärtää=) ja kertokaa ittestänne. Tää blogin kirjottaminen on yhtä mielenkiintoista, ku peilille puhuminen. Eli vallan todella mielenkiintoista. Tule, tee tästä monologista monokokki tai dualogi. Mikä lie.


Iso kaunis asia, kaisa sinua kosi. <-


Sinä.


Ps. ei millään jaksais lopettaa kirjottamista.